Léto asi zbožňujeme všichni. Ovšem nejen nápor slunečních paprsků a nedostatečná péče o vaše vlasy se vám může nehezky vymstít. Vlasům neprospívá mnoho dalších faktorů, které prostě k létu patří, například slaná či chlorovaná voda, vítr, písek, nebo jen časté stahování vlasů do gumiček. Proto si vždy udělejte na své vlasy dostatek času, a dopřejte jim péči, kterou si zaslouží. Jedině tak se budete moci chlubit krásnou a zdravou hřívou.
blondýna s láhví
Letní vlasová kosmetika
Na léto se vždy zavčas vybavte kvalitní vlasovou kosmetikou, která vaše vlasy ochrání nejen před UV paprsky, ale také před slanou vodou. Ochranné hydratační spreje můžete aplikovat i několikrát denně, čímž zabráníte zbytečnému vysoušení.
Regenerujte a vyživujte
Alespoň jednou týdně dopřejte svým vlasům intenzivnější péči, která je dokonale vyživí a zregeneruje. Vhodné jsou například speciální olejové masky, které se nanesou po umytí. Krátké působení dodá vlasům vláhu a potřebné živiny.
Pomůže i drdol
Že si musíte vlasy v létě častěji mýt? To je jen váš pocit, kterému zabráníte jednoduchým řešením – svažte si vlasy do drdolu. Časté mytí totiž zbavuje vaše vlasy přirozené ochrany.
Klobouky a čepice
Nejen vaší pokožku je potřeba chránit před sluncem. Také vlasy si zaslouží trochu stínu, který vám zajistí slušivý klobouček nebo čepice.
Nefénujte, nežehlete
V letních měsících nechte vlasy po umytí volně prosychat. Horký vzduch z fénu, ani žehlení, jim v horkém letním žáru neprospívá.
Stravovací návyky pro vlasy
Vlasy si zaslouží dokonalou péči nejen zvenku, ale také zevnitř. Proto si dopřávejte dostatek tekutin, kterými hydratujete nejen tělo, ale také vlasy. Zapomínat byste neměli ani na dostatečný přísun vitamínů, proteinů a minerálů, které vyživují kořínky vlasů.
dlouhovláska u vody
Stop barvení v létě
Barvení vlasů před dovolenou je pro vlasy přímo katastrofa. Vlasy jsou totiž barvou oslabené, a o to více zranitelnější, takže jim písek, moře a slunce může jen uškodit. S barvením tedy raději počkejte až po dovolené.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup