Není pochyb o tom, že každý z nás chce, aby jeho domov byl co nejkrásnější. K tomu je však zapotřebí vybrat vhodné vybavení, které k sobě dobře ladí, a to zdaleka ne každý dokáže. Navíc je zde fakt, že jako vše ostatní, i vybavení domácností podléhá módním trendům.

Jistě si mnoho z nás vzpomene, jak vypadaly byty někdy před třiceti, čtyřiceti lety. Pokud je srovnáme s tím, jak vypadají dnes, rozdíl je skutečně markantní. Avšak to zdaleka neznamená, že všechny staré věci byly špatné. Přeci jen, i dnes slyšíme, jak se dřív dělaly věci „pořádně“, a jak dlouho vydržely.

1e13e77b4d05a95a45c9d3dcf9c9978f-1500x1500

Pravdou je, že ať se nám to líbí, nebo ne, něco na tom pravdy bude. Důvodem je především použitý materiál. Dnes je kladen důraz především na co nejnižší cenu, a to se musí někde projevit – a často je to kvalita materiálu, ze kterého je daný produkt vyroben. Není tedy divu, že dnes opět přichází starý styl do módy.

Typickým příkladem mohou být retro lustry Light4home.cz. Jedná se o stropní svítidla ve starém retro stylu padesátých a šedesátých let. Koneckonců, právě na ně mnoho lidí s radostí vzpomíná, tak proč toho nevyužít a nenabídnout jim jej? A prodej rozhodně má.

Problém však je, že je vyroben z materiálů a technologií dneška. To samozřejmě znamená, že i jeho životnost bude poněkud nižší, zvláště pokud sáhneme po té nejlevnější variantě. To však mnoha lidem nevadí. Otázkou ovšem je, zda je do současných domovů skutečně vhodný.

14705-cl358-aba74ne27-ct0201(6)-1500x1500

Zde pak záleží na celkovém zařízení onoho bytu. Pokud je celý v retro stylu, pak se rozhodně jedná o vhodný typ stropního svítidla. Pokud ovšem máme hyper-moderní domácnost, pak si lze snadno představit, že tam bude působit poněkud nepatřičně, a to bez ohledu na to, jak moc se nám líbí.

Je tedy dobré předem vše realisticky a bez emocí zhodnotit a zamyslet se, zda je retro styl pro náš domov skutečně ten nejlepší. Jen tak se budeme moci správně rozhodnout.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup