Když lidé stolují, využívají obvykle i nádobí a příbory. Jsme na to už dávno zvyklí a vesměs se bez těchto propriet nedokážeme ani obejít, život bez nich si neumíme představit. Protože schválně – jak byste doma nebo někde jinde jedli bez tohoto vy? Těžko, že?
Nádobí však není jedno jako druhé. I když jde v hrubých rysech stále o totéž, rozdíly tu jsou. A tím nejmarkantnějším je zřejmě to, zda zrovna využíváme nádobí klasické nebo nějakou jednorázovou variantu. Z čehož má každá alternativa jak svá plus, tak logicky i mínus.

174_banner-1364x1024-kombinace-02

Když se stravujeme z tradičního nádobí, musíme obvykle počítat s tím, že si ho po sobě budeme muset umýt. Většina z nás nemá služebnictvo, a protože je toto nádobí příliš drahé na to, aby se po každém chodu vyhodilo, musí se zkrátka strčit do dřezu, umýt, opláchnout, utřít nebo okapat… Co vám mám vyprávět, že? A takové mytí nádobí určitě nepatří mezi všeobecně oblíbené činnosti.
Jednorázové nádobí by se tedy zdálo být pro lidi ideálnější variantou. Ale obvykle tomu tak není. Jistě, toto se mýt nemusí, protože se po jídle vyhodí, jenže to není v žádném případě ideální řešení. Plní to popelnice, vede to třeba i k zakládání černých skládek, poškozuje to přírodu. A to si přece lidé nemohou dovolit.

102_rrrzgfg

A naštěstí se už dnes nemusíme omezovat jen na oba zmíněné typy nádobí. Dnes už můžeme používat i alternativu třetí. A tou je jedlé nádobí. Předností tohoto je právě to nejlepší z obou předchozích variant. Toto se coby rovněž jednorázové nemusí nikdy drhnout, ale ani se tím neznečistí okolí. A to proto, že se takové jedlé kelímky, jedlé lžičky a další věci po snědení podávaného jídla zkonzumují též. A nezbude z nich zhola nic.
Což pochopitelně prospívá jak lidem, jimž toto šetří práci, tak i přírodě, která díky tomu není zavalována odpadky. A proto bychom asi měli právě na takové nádobí sázet a v příslušném e-shopu si ho pořídit.